Yılbaşında 12 üzüm neden yenir? Yılbaşında üzüm yeme geleneği nedir?

Yılbaşında 12 üzüm neden yenir? Yılbaşında üzüm yeme geleneği nedir? Yılbaşında 12 üzüm yemenin sebebi nedir? İşte ayrıntılar...

Yılbaşında üzüm yemek bir gelenek olarak yapılmaya devam ediyor. Üzüm yeme geleneği yıllardır devam ederken, yeni yılda da üzüm geleneğini yapmak isteyenler anlamını öğrenmek için araştırma yapıyor.

YILBAŞINDA 12 ÜZÜM NEDEN YENİR?

12 üzüm yeme geleneği, İspanya'da başlamış ve zaman içinde dünya genelinde popüler hale gelmiş bir gelenektir. Bu ritüel, yeni yılda şans ve bereket getireceği inancıyla gerçekleştirilir ve genellikle 31 Aralık gecesi kutlanır.

Gelenek, 1901 yılında bir grup Madridli tarafından Puerta del Sol Meydanı'nda başlatıldı. Bu kişiler, yılbaşı kutlamalarını bu meydana taşıyarak 12'şer üzüm yiyerek bu özel anı paylaştılar. İspanya'nın devlet televizyonları da 1962 yılından bu yana bu geleneği yılbaşı geceleri canlı yayınla göstererek daha da yaygınlaşmasını sağlamıştır.

Bu ritüel, sadece bir yılın sona erdiği ve yeni bir yılın başladığı anı kutlamakla kalmaz, aynı zamanda topraktan alınan ürünlere, geçen yılın kazançlarına ve hasat dönemine minnettarlık ifadesi olarak da kabul edilir. Geleneksel olarak uygulandığı gün, eski yılın bereketlerini hatırlarken, aynı zamanda yeni yılın daha şanslı ve bereketli geçmesi için dileklerde bulunulur. Bu 12 üzüm, 12 ayı temsil eder ve her bir üzüm yenirken bir dilek tutulur.

Gündem Haberleri