Çay içenlerin dikkatine: Çayı böyle tüketen faydasını görür!

Türkiye'de en çok tüketilen içeceklerden biri olan çayın zararlarının yanında elbette faydaları da var. Canan Karatay, çayı tüketme şeklinize göre çayın faydalarını açıkladı...

Çay, neredeyse günün her öğünü pek çok insan tarafından tüketilebiliyor. Ayrıca çayla ilgili Prof. Dr. Canan Karatay'da tavsiyelerde bulundu. Nitekim Canan Karatay, yüksek seviyede kafein içeren çayın yanlış tüketildiğinde kan depolarını azaltabildiğine değindi. Öte yandan Canan Karatay, doğru şekilde tüketilen çayın vücuda olan faydalarını saymakla bitiremedi.

Canan Karatay çay tüketimi ile ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Bu nedenle çay içenlerin Canan Karatay'ın tavsiyelerine de dikkat etmeleri öneriliyor. Nitekim Canan Karatay çaya limon katılması tavsiye ediyor. Ayrıca limonlu çayın faydalarından bazıları şu şekilde;

· Limon, demir depolarını artırarak vücudun ihtiyacı olan eksiklikleri giderebilir. Ayrıca Canan Karatay, eğer çay böyle tüketilirse sindirime de yardımcı olacağını belirtiyor.

· Ağız kokusu, bağırsak spazmı, hazımsızlık ve idrar enfeksiyonuna karşı faydalı olabiliyor. Ayrıca vücudun onarılmasını destekleyebilen limonlu çay, adeta doğal ilaç gibi de görülebiliyor.

· Canan Karatay günde en az 2 bardak limonlu çayın tüketilmesi öneriyor. Öte yandan gün içerisinde tüketilen 2 bardak limonlu çay, vücuttaki bakteri ve virüsleri azaltabiliyor.

Yaşam Haberleri