Gelinim Mutfakta Entekke böreği nasıl yapılır? Entekke böreği tarifi

Ankara'nın meşhur lezzeti entekke böreği nasıl yapılır? İşte entekke böreği tarifi ve püf noktaları...

Kanal D'nin sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta da bu kez gelinler, mutfakta ustalıklarını sergileyerek enfes bir lezzet olan entekke böreği tarifini paylaştı. Programı izleyen seyirci ise hemen internet üzerinden bu özel tarifi araştırmaya koyuldu. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve lezzetine doyamayacağınız entekke böreği tarifi ile ilgili detaylar...

ENTEKKE BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler

  • 1 bardak su
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Kızartmak için: 1,5 su bardağı sıvıyağ

İç harcı için:

  • 250 gram kıyma
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet sivri biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz ve karabiber

Yapımı:

  1. Hamur için bir bardak suya, 1 fincan süt ekleyip karıştırın. Maya ılık su ile eritildikten sonra şeker ekleyin ve hamuru karıştırın.
  2. 1 adet yumurta, yoğurt ve tuz ilave edip yoğurun. Aldığı kadar unla ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin ve üzerini örtüp mayalanması için bekleyin.
  3. İç harcı için sıvı yağda küp küp doğranmış soğan ve sivri biberi rengi dönene kadar kavurun.
  4. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
  5. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alın. Hamuru avuç içinde açın ve kıymalı harç koyup kapatın. Kenarlarını iyice bastırarak açılmamasını sağlayın. Üzerine bir örtü serip biraz daha mayalandırın.
  6. Küçük bir tencerede kızgın sıvı yağda hamurları arkalı önlü hafif sallayarak kızartın. Fazla yağı çekmesi için kızarttıktan sonra havlu kağıt serili bir tabağa koyup sıcak servis edin.
  7. Afiyet olsun!

Yaşam Haberleri