Gastronomi dünyasının lezzetli durağı Antep, birbirinden özel tariflerle sofraları süslemeye devam ediyor. İşte, Antep mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan etli kuru dolma tarifi...
ANTEP USULÜ ETLİ KURU DOLMA TARİFİ
Malzemeler:
- 20 adet Kuru Patlıcan
- 12 adet Kuru Biber
- 1,5 su bardağı Pirinç
- 200 gr Kıyma
- 2 adet Kuru soğan
- 2 diş Sarımsak
- 1 yemek kaşığı Biber salçası
- 2 yemek kaşığı Domates salçası
- 1 çay bardağı Sıvıyağ
- 1 adet Limon
- 2 adet Limon tuzu
- 4 su bardağı Sıcak su
- Tuz, karabiber ve pul biber
Yapılışı:
- Kuru patlıcan ve kuru biberleri sıcak suda bekletin ve suyunu süzün.
- Pirinçleri yıkayıp süzün. Kıyma, doğranmış soğanlar, sarımsak, pirinç, biber salçası ve domates salçasını karıştırın.
- Karabiber, tuz, pul biberi ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
- Sıvıyağı da ekleyerek harcı iyice yoğurun.
- Hazırladığınız harcı patlıcan ve biberlerin içine doldurun.
- Yarım yemek kaşığı salçayı sıcak su ile karıştırın. Karışımın içine karabiber, tuz, sıvıyağ ekleyerek bir sos hazırlayın. Bu sosu hazırladığınız patlıcanların üzerine dökün ve üstüne bir tabak koyun.
- Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika pişirin.
- Piştikten sonra 15-20 dakika kadar dinlendirip servis yapın.