Hazırlarından daha güzel! Tam kıvamında donut tarifi

Mutfağınızda kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, sıcacık donutların keyfini çıkarmaya ne dersiniz? Bu tarif ile tam kıvamında lezzetli donutlar hazırlayabileceksiniz. İşte, tam kıvamında donut tarifi...

Evde kolayca yapılan lezzetli donutlarla misafirlerinizi ve sevdiklerinizi şımartacaksınız. İşte, tam kıvamında nefis donut tarifi...

TAM KIVAMINDA DONUT TARİFİ

Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 fiske tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 adet yumurta
  • 5 su bardağı un

Süsleme için:

  • Şekerli tarçın
  • Eritilmiş çikolata

Yapılışı:

  1. Yoğurma kabına 1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, 3 yemek kaşığı şeker, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 paket instant maya, bir fiske tuz, 1 çay kaşığı tarçın ve 1 adet yumurtayı alın ve güzelce çırpın.
  2. Ardından unu yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edin. Hamur kıvamı aldığında yoğurmaya başlayın. Toplamda 5 su bardağı un kullanarak bu kıvamı elde edeceksiniz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olunca streç filmle üzerini kapatın. Daha sonra üzerini temiz bir bezle örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  3. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün. Bir parçasını kızartmak, diğer parçasını fırında pişirmek için hazırlayın.. Beklettiğiniz hamuru streç filmle kapatıp bir kenara alın.
  4. Hamurumuzu merdane yardımıyla açın.
  5. 1 parmak kalınlığında açtıktan sonra bir kesme aparatı ya da bardak ağzıyla yuvarlaklar kesin.
  6. Daha sonra bir şişe kapağı yardımıyla yuvarlakların ortasını da keserek halkalar elde edelim.
  7. Pişirme kağıdınızı alın ve fırın tepsisine yerleştirin. Hazırladığınız halkaları pişirme kağıdının üzerine dizin.
  8. Ardından üzerlerini streç filmle kapatarak 10-15 dakika daha tepside mayalanmaya bırakın.
  9. Sürenin sonunda 180°C derece fırına verin ve üzeri kızarana kadar pişirin.
  10. Kalan hamurlara aynı işlemleri tekrarlayın. Şekil verdikten sonra arta kalan hamur parçalarını birleştirip tekrar açın.
  11. Elde ettiğiniz halkaları yine pişirme kağıdının üzerine dizin. Daha sonra pişirme kağıdını bir makas yardımıyla halkaların boyutunda kesin.
  12. Fırına verdiğiniz donutlar bu süre zarfında pişecek, onları bir kenarda soğumaya bırakabilirsiniz.
  13. Donutları derin bir tencerede kızdırdığınız yağa bırakın.
  14. Altı kızaran hamurları ters çevirerek her iki tarafının da kızarmasını sağlayın.
  15. Kızarttığınız donutları havlu kağıt serili bir tabağa alın ve süsleme aşamasına geçin.
  16. Öncelikle sıcak donutları tarçına batırarak süsleyin.
  17. Ardından kalan donutları benmari usulü erittiğiniz çikolataya batırarak süsleyin.
  18. Aynı şekilde fırında pişirdiğiniz donutları da eritilmiş çikolataya batırın. Afiyet olsun!

Yaşam Haberleri