Hep aynı şeyi yemekten sıkıldım diyenler için harika bir tarifle geliyoruz. İşte, pratik hazırlanışıyla dikkat çeken soğan mücveri tarifi...
SOĞAN MÜCVERİ TARİFİ
Malzemeler:
- 3 adet orta boy soğan
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 2 adet havuç
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet taze nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Yapılışı:
- İlk olarak, 2 havucun kabuklarını soyun ve rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
- 3 orta boy kuru soğanı julyen doğrayın ve soğanları ayırın.
- Yarım demet maydanoz ve yarım demet taze naneyi ince ince doğrayın.
- Derin bir kaseye doğradığınız kuru soğanları alın, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek yoğurun.
- Ardından, 2 adet yumurta, yarım çay kaşığı kimyon ve yarım çay kaşığı karabiber ekleyerek karıştırın.
- Rendelediğiniz havuçları, doğradığınız maydanoz ve taze naneyi de ekleyin.
- 2 yemek kaşığı mısır unu ve 2 yemek kaşığı unu da ekledikten sonra malzemeleri karıştırın.
- Sıvı yağ aldığınız bir tavayı kızdırın.
- Hazırladığınız mücver harcından aralıklı olarak tavaya dökün.
- Kaşığın arka tarafıyla hafifçe bastırarak mücverlerin şeklini düzeltebilirsiniz.
- Orta ateşte kontrollü bir şekilde pişirin, aşırı sıcak yağdan kaçının.
- Kızaran mücverleri kağıt havlu serili bir tabağa alın ve kalan harcı da aynı şekilde kızartın.
- Tüm mücverleri kızardıktan sonra, servis tabağına alarak yanında yoğurt sosuyla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!