Gelinim Mutfakta yarışmasında bugün ıspanaklı pasta yapıldı. Peki Ispanaklı Pasta nasıl yapılır? İşte ıspanaklı pasta malzemeleri...
ISPANAKLI PASTA TARİFİ
Gerekli malzemeler:
Ispanak Sosu için:
- 150 gram ıspanak
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
Kek için:
- 5 adet yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krem şanti
Yapılışı:
- Ispanak sosu için; Ispanakları tavada suyunu salıncaya dek kavurun. Ardından blenderda püre haline getirin.
- 1 paket krem şantiyi süt ile çırpıp buzdolabında kek olana kadar bekletin.
- Keki için; Yumurta ve şekeri köpürene dek çırpın. Sonra yağ, vanilya, kabartma tozu, ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştırın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye karışımı boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
- Kek soğuduktan sonra buzdolabında beklettiğiniz krem şantiyi spatula yardımıyla kekin üzerine sürün.
- Dilerseniz keki ortadan ikiye ayırıp arasına muhallebi ya da krem şanti sürebilirsiniz.
Muhallebi İçin:
- 1 litre süt, 4 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı un, 1 su bardağı toz şeker ve 1 paket vanilyayı tencereye alın. Karışımı sürekli karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladığında tereyağını ekleyin ve kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
- Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan muhallebiye 1 paket krem şantiyi ekleyip çırpın.
- İstenilen kıvama gelen muhallebiyi kekin arasına sürebilir veya dilimledikten sonra üzerine dökebilirsiniz.
- Bu nefis ıspanaklı pasta tarifi ile sevdiklerinizi şaşırtabilir ve güzel bir lezzet deneyimi yaşatabilirsiniz. Afiyet olsun!