Lezzetiyle şölen yaşatacak! Kaymaklı kolay baklava tarifi

Bu özel tarif, geleneksel lezzetlerimizden biri olan baklavayı, ev ortamında herkesin rahatlıkla yapabileceği bir hale getiriyor. Geleneksel tatlılardan vazgeçemeyenler ve mutfakta zaman geçirmekten hoşlananlar için, ev yapımı kaymaklı kolay baklava tarifi...

Hem pratik hem de enfes bu tarifle, baklava yapmak artık zor ve zaman alıcı bir süreç olmaktan çıkıyor. Bu pratik ve lezzetli tarif, özellikle tatlı yapmaya yeni başlayanlar için oldukça kolay. Bu tatlıyı deneyen herkes, tarifini isteyecek. İşte, kaymaklı kolay baklava tarifi...

KAYMAKLI KOLAY BAKLAVA TARİFİ

Malzemeler

16 yaprak baklava yufkası
200 gram kaymak
75 gram tereyağı
200 gram ceviz içi.

Şerbet için

2 su bardağı su,
2 su bardağı şeker,
3-4 damla limon suyu gerekli.

Üzeri için

Toz antep fıstığı

Yapılışı

İlk adım olarak şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri tencereye alın. İkisini birlikte kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
Baklava yufkalarının dört tanesine kaymak sürün ve üzerine ceviz içi serperek baklava yufkalarını rulo şeklinde sarın.
Kalan yufkaları da aynı işlemden geçirin.
Hazırlanan ruloları 2-3 cm kalınlığında dilimleyin.
Dilimlenen baklava rulolarını, cam bir fırın kabına sıkıca dizin ve 190 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkan sıcak baklava dilimlerinin üzerine soğuk şerbet dökün.
Şerbetin çekmesi bekleyin.
Servis etmeden önce tatlının üzerine toz antep fıstığı serpin.

Yaşam Haberleri