Sarımsak yemeklerin lezzeti için büyük bir öneme sahip. Bu yüzden herkesin mutfak sepetinde en az soğan ve patates kadar sarımsak da bulunur. Sarımsaklar genelde tane değil demet şeklinde satılır. Bir yemekte bir ya da iki diş kullanılması dolayısıyla bir demet sarımsak çok uzun ömürlü olur. Fakat bu durumda da bozulma sorunu ortaya çıkar. Peki, bozulmaması için sarımsak nasıl saklanır?
SARIMSAK NASIL SAKLANIR?
Sarımsağın en pratik kullanma metodu dondurmak. Sarımsakları soyup, temizledikten sonra rondodan geçirin. Ardından jiletine ya da buzdolabı poşetine yerleştirin ve düzeltin. Püre kıvamında olan sarımsakları buzdolabına yerleştirin.
Poşet üzerinde kaşıkla kareler oluşturun. Her yemekten önce bu karelerden bir parça kopartarak yemeklerinizin içine atabilirsiniz. Lezzetinden hiçbir şey kaybetmez. Afiyet olsun...