Yılbaşı sofralarını süsleyecek kolay ve leziz patates graten tarifi

Evdeki malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetiyle sofralarınızı süsleyecek patates graten nasıl yapılır? Patates graten yapmanın püf noktaları nelerdir?

Yemeklerin vazgeçilmezi olan patatesin en şık hali olan patates graten, sofralarınızı süsleyecek. Kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tarif, hem günlük öğünlerinizde hem de özel davetlerinizde sofranızın yıldızı olacak. İşte, patates graten tarifi...

PATATES GRATEN TARİFİ

Malzemeler:

5 adet patates

Beşamel Sos İçin:

2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt (400 ml)
1 paket krema (200 ml)
2 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

200 gr kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı:

Patatesleri yıkayıp kurulayın. Patateslerin kabuklarını soyun ve orta kalınlıkta dilimleyin. Dilimlenen patatesleri yağlanmış fırın kabına yerleştirin.
Beşamel sos için, tereyağını bir tencerede eritin. Tereyağın içine unu ekleyip kokusu çıkana kadar ikisini birlikte kavurun.
Tereyağı ve un karışımına süt ve kremayı yavaşça ekleyin. Koyulaşıp sos kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Kıvam alan beşamel sosun içine tuz ve karabiberi ekleyin, bir iki dakika daha pişirip ocaktan alın.
Hazırladığınız beşamel sosu, fırın kabına yerleştirdiğiniz patateslerin üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
Patatesler yumuşayınca, üzerine bolca kaşar peyniri serpip, peynirler eriyip kızarana kadar 15 dakika daha pişirin.
Peynirler kızardığında fırından çıkarın. Biraz soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun!

Yaşam Haberleri