Bu tarifle övgüleri toplayacaksınız! Ispanaklı köstebek pasta tarifi
Ispanaklı pasta, hem vitamin dolu hem de şık sunumuyla dikkat çeken bir lezzet sunuyor. Sizlere, ıspanaklı pastanın adım adım hazırlık detayları ve lezzet sırlarını aktaracağız. İşte, detaylar...
Sağlıklı ve lezzetli bir pasta yemek isteyenler için, ıspanaklı pasta tarifi harika bir seçenek olabilir. İşte, hem besleyici hem de göz alıcı bir görünüme sahip olan bu nefis pastanın tarifi...
ISPANAKLI KÖSTEBEK PASTA TARİFİ
Malzemeler:
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt (125 ml)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 250 gr ıspanak (1 su bardağı ıspanak püresi)
- Yarım çay bardağı sıcak su (ıspanakları pişirmek için)
İç dolgusu için:
- 2 paket pasta kreması
- 2 su bardağı soğuk süt (400 ml)
- 2 adet küçük boy muz
Süsleme için:
- Nar taneleri
Yapılışı:
- Ispanakları yıkayıp, sıcak su ilavesiyle hafifçe haşlayın ve ardından rondoda püre haline getirin.
- Yumurta ve şekerini beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın. Ardından sıvı malzemeleri (süt, yağ, ıspanak püresi) ekleyip karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek homojen bir karışım elde edin.
- Hazırladığınız kek harcını yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin.
- Fırından çıkan keki oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin, ardından üzerindeki kağıdı sıyırarak ters çevirin.
- Kek parçalarını rondoya aktararak iyice ufalayın. Bu ufalanmış kek parçalarıyla pastanın üzerini kaplamak için kullanacaksınız.
- Pasta kremasını paketin arkasında yazan tarife göre hazırlayın ve kek parçalarıyla kaplı keklerin üzerine sıkarak yayın.
- İnce dilimlenmiş muzları tercihe göre yerleştirin ve süslemek için nar taneleri kullanın.
- Son olarak, ufalanmış kek parçalarıyla pastanın tamamını kaplayarak görsel bir şölen oluşturun.
- Hazırladığınız sağlıklı ıspanaklı pastanızı dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!