Kış aylarının vazgeçilmezi! Balkabağı çorbası tarifi
Kış mevsiminin getirdiği soğuklara karşı koruyucu ve lezzetli bal kabağı çorbası, hem göze hem de damağa hitap ediyor. Bu basit ve lezzetli tarifi deneyerek, sevdiklerinize sıcacık bir sofra sunabilirsiniz. Peki, balkabağı çorbası tarifi nasıl yapılır? İşte, detaylar...
Kış aylarının soğuk günlerinde içimizi ısıtacak, besleyici ve lezzetli bir tarif arayanlar için evde kolayca hazırlayabileceğiniz bal kabağı çorbası, sofralarınıza hem renk hem de sağlık katacak. İşte, besin deposu balkabağı çorbası tarifi...
BALKABAĞI ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Malzemeler
- 3 dilim bal kabağı
- 1 adet patates
- 2 litre sıcak su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı et suyu
- 1 su bardağı süt
- Pul biber
- Tuz
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
Hazırlanışı
- Bal kabağını, patatesi ve sıcak suyu bir tencereye alıp kaynamaya bırakın.
- Ayrı bir tavada sıvı yağı ısıtın ve doğranmış soğan, sarımsak ve rendelenmiş havucu ekleyip kavurun.
- Kavrulmuş sebzeleri kaynayan tencereye ekleyin ve karıştırın.
- Et suyu ve tuzu ekleyerek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Çorbanızı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Süt, pul biber ve zerdeçalı ekleyin ve çorbayı kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.
- Çorbanız hazır olduğunda, üzerine biraz kavrulmuş kabak çekirdeği veya krema ekleyerek sunabilirsiniz.