Yapımı Kolay Yemesi Olay: Çam Fıstıklı İrmik Helvası
Tatlı dediğimizde ilk aklımıza gelen ve bir o kadar da yapımı pratik olan mükemmel lezzeti ile irmik helvası adım adım bütün püf noktaları ile bu tarifte....
Tatlı dediğimizde ilk aklımıza gelen ve bir o kadar da yapımı pratik olan mükemmel lezzeti ile irmik helvası adım adım bütün püf noktaları ile bu tarifte. Akşam yemeklerinden sonra hem kendinize hem de misafirlerinize hazırlayabileceğiniz her lokmasını ağızda dağılan bir o kadar da hafif olan irmik helvasının hazırlanması düşündüğünüzden daha kolay.
Vücudumuzda mutluluk hormonunun salgılanması sağlayan tatlılar bize aynı zamanda enerji vermektedir. Hazır tatlı sevmeyenlerin basit yapımı ile irmik helvası hemen hemen herkesin favorisidir. Yaz kış demeden yiyebileceğiniz tane tane dokusu ve fevkalade tadı ile irmik helvası tarifi...
İRMİK HELVASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1.5 Su bardağı irmik
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı su
1 Su bardağı şeker
3 Yemek kaşığı dolusu tere yağ
50 gram çam fıstığı
İrmik için;
2 yemek kaşığı şeker
Çam Fıstıklı İrmik Helvasının Püf Noktaları
1 su bardağı suyu mutlaka ekliyoruz. Çünkü sütün açılması irmiklerimizin kıvamlı ve taneli olmasını sağlayacaktır.
Çam fıstıklı olması her zaman yaptığımız irmik helvasını farklı ve güzel bir lezzet katmaktadır.
İrmiğimizi ve çam fıstıklarımızın yanmadan güzel şekilde kavrulmuş olması önemli irmiğin güzel dokuya sahip olmasını sağlayacaktır.
Kolay İrmik Helvası Nasıl Yapılır?
Öncelikle tavada 3 yemek kaşığı tereyağımızı eritip üstüne 50 gram çam fıstıklarımızı ekliyoruz.
Çam fıstıkları kavrulduktan sonra (kararmadan) 1.5 su bardağı irmiğimizi ekliyoruz.
1.5 su bardağı irmiğimizi sarıdan kahverengiye dönene kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak kavuruyoruz (15-20 dk).
Diğer tarafta şerbetimizi hazırlamak için; 1 su bardağı sütü,1 su bardağı şekeri, 1 su bardağı suyu karıştırıyoruz.
Daha sonra kavrulan irmik ve çam fıstıklarımızın üstüne şerbeti dökmeden önce 2 yemek kaşığı şekeri üstüne ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Şerbet karışımımızı azar azar kavrulan irmiğimizin üstüne döküp karıştırıyoruz.
5 dakika karıştırdıktan sonra altını kısıp, kapağını kapatıp, kendi haline 10 dakika bırakıyoruz.
Şerbetini çektikten sonra kapağını açıp havalandırmak için alt üst yapıyoruz.
1 yemek kaşığı şeker daha ekledikten sonra demlenmesi için yarım saat bekliyoruz.
Tane tane ağızda dağılan irmik helvası hazır. Afiyet olsun.