Ak Parti Çukurova İlçe Binasına Silahlı Saldırı (3)

AK Parti Çukurova İlçe Binası'na saldıran kişinin yakalandığı anlara ait görüntüler ortaya çıktı.

Ak Parti Çukurova İlçe Binasına Silahlı Saldırı (3)

'ATATÜRK İÇİN YAPTIM" DEMİŞ

AK Parti Çukurova İlçe Binası'na saldıran kişinin yakalandığı anlara ait görüntüler ortaya çıktı. Saldırganın polis aracı içerisinde saldırıyı neden yaptığına yönelik soruya, "Atatürk için yaptım. CHP'nin binasına sıktılar. Bilirler kimin sıktığını. Cesur olun cesur. Türkiye cesur olsun" ifadelerini kullandığı kaydedildi.

ADANA VALİLİĞİ: SALGIRDAN 1999 DOĞUMLU E.A.

Adana Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada saldırganın 1999 doğumlu E.A. olduğu kaydedildi. Şüphelinin binaya 14 el ateş ettiği belirtilirken, şu ifadeler kullanıldı:

"Bugün saat 15.57'de AK Parti Çukurova İlçe binası olarak kullanılan ancak deprem nedeniyle tedbiren boşaltılan binaya 1999 doğumlu E.A. isimli şahıs tarafından pompalı tüfekle saldırı gerçekleştirilmiş, saldırgan binaya 14 el ateş etmiş, atılan mermiler parti binası duvarına ve parti tabelasına isabet etmiştir. Fail emniyet güçlerimiz tarafından gözaltına alınmış olup ilk ifadesinde kendisinin AK Parti binasını bilerek hedef aldığını ve bilerek ateş ettiğini söylemiştir."

AK PARTİ'Lİ ÇELİK: ŞU PARTİYE MENSUBUM DİYE İSİM VERİYOR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, saldırıya uğrayan AK Parti Çukurova İlçe Binası'nı ziyaret etti. Burada incelemelerde bulunan Çelik, saldırganın yakalandıktan sonra da aldıkları ilk bilgilere göre doğrudan AK Parti'ye karşı, binayı hedef alarak bu eylemi gerçekleştirdiğini söylediğini belirterek, "Ben kendim işte şu partiye mensubum diye parti ismi veriyor. Tabi o sebeple AK Parti'ye karşı olduğunu, o motivasyonla saldırıyı gerçekleştirdiğini söylüyor. Bu şahsın eyleminin kendisinin şu partiye aidim o yüzden şu motivasyonla yapıyorum demesinin şu aşamada bir önemi yok. Ama esas olan şu; işte "Ben televizyonlardan izliyordum AK Parti'nin bazı söylemleri sebebiyle bu eylemi gerçekleştirmek istedim" şeklinde bir yaklaşımı var. Bunu esas olarak epeydir söylüyoruz. Cumhurbaşkanımıza ve partimize karşı kullanılan nefret dilinin, siyasetinin bir belli yerleri tahrik etmek amacına muatıf olduğunu ifade ediyoruz. Eğer siyasi partilere yapılan saldırılara, sivil siyasetin her türlü saldırıdan tacizden korunması gerektiği çerçevesinde biz karşı durmuştuk" dedi.

'DOĞRUDAN AK PARTİ'Yİ HEDEF ALMAK İÇİN EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRMİŞ'

AK Parti'nin 20 yıldır sandık ve demokrasi yoluyla mücadelesini veren güçlü bir parti olduğunun altını çizen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

FOTOĞRAFLI