Bakan Akar: Mehmetçik, Teröristleri Kazdıkları Çukurlara Gömmeye Devam Ediyor (2)

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bünyan ve Tomarza ilçelerindeki ziyaretlerinin ardından, Kurşunlu Otoparkı'nda kurulan "Milli Savunma Bakanlığı Dijital Gösterim Merkezi'nin açılışına katıldı. Burada konuşan Bakan Akar, "Mehmetçiğin neler...

Bakan Akar: Mehmetçik, Teröristleri Kazdıkları Çukurlara Gömmeye Devam Ediyor (2)

DİJİTAL GÖSTERİM MERKEZİ AÇILIŞINA KATILDI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bünyan ve Tomarza ilçelerindeki ziyaretlerinin ardından, Kurşunlu Otoparkı'nda kurulan "Milli Savunma Bakanlığı Dijital Gösterim Merkezi'nin açılışına katıldı. Burada konuşan Bakan Akar, "Mehmetçiğin neler kullandığını, nelerle mücadele ettiğini, diğer taraftan da ülkemizde yerli ve milli olarak son 15-20 yılda neler yapıldığını, nerelere geldiğimizi büyük bir onurla ve gururla sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu serginin amacı bu. Burada gerçekten çok yüksek teknoloji kullanılıyor. Bunlar önemli başarıların göstergesi. Bu şekliyle elimizdeki bütün silah ve mühimmatı ve onlarla alakalı diğer teçhizatı da kısa bir sürede sizlerle paylaşmamız mümkün oldu. Bunların hepsi birleştiğinde silahlı kuvvetlerimizin, ülkemizi ve milletimizi savunmak ve güvenliğini sağlamak için yaptığı terörle mücadelede nasıl ileri gittiğini, bunların neler olduğunu, Mehmetçiğin kahramanlığının yanı sıra elimizdeki araç gereç ve mühimmatın da üstün teknolojiye sahip olmasıyla Mehmetçik'in görevini çok başarılı bir şekilde yaptığını burada görüyoruz. Bu noktaya gelinmesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın teşviki, destekleri ve bu konuda gösterdikleri anlayış ve bütün imkanları seferber etmesi bizim işlerimizi kolaylaştırmıştır" diye konuştu.

'ESAS OLAN MİLLETİMİZİN SAVUNMASI VE GÜVENLİĞİ'

TCG Anadolu gemisinin bir başlangıç olduğunu söyleyen Bakan Akar, "Bunun daha ötesi olacak. Bu manadaki gelişmeleri hep birlikte takip edeceğiz, geliştireceğiz ve inşallah çok daha ileriye götüreceğiz. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Silahlı kuvvetlerimizin etkinliği, caydırıcılığı ve saygınlığının artırılması için de bütün girişimlerin sonuna kadar içindeyiz. Bu konuda kararlıyız. Esas olan milletimizin savunması ve güvenliği. Bunun için yapmamız gereken ne varsa bugüne kadar yaptık ve bundan sonra da yapacağız" dedi.

'MİLLİ UÇAĞIMIZI DA KIZILELMA'YI DA UÇURACAĞIZ'

FOTOĞRAFLI