Bakan Varank: Buruk Bir Bayram Geçiriyoruz (2)

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından şehit yakınları, gaziler ve depremzedeler için Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen bayram kahvaltısı programına katıldı.

Bakan Varank: Buruk Bir Bayram Geçiriyoruz (2)

ŞEHİT YAKINLARI, GAZİLER VE DEPREMZEDELERLE BAYRAMLAŞTI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından şehit yakınları, gaziler ve depremzedeler için Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen bayram kahvaltısı programına katıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Efkan Ala, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan'ın da katıldığı toplantıda konuşan Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın salonda bulunanlara gönderdiği selamını iletti.

'DEPREMZEDELER EVLERİNE KAVUŞACAK'

Birçok depremzedenin şehirlerinden uzakta, evleri olmadan bu bayramı başka illerde geçirmek zorunda kaldığının söyleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Şimdi içimiz yanıyor, dertlerimiz var, sıkıntılarımız var ama Allah'ın izniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın da söz verdiği gibi depremzede kardeşlerimizi biz memleketlerinde tekrar evlerine kavuşturacak, onları yurtlardan, misafirhanelerden, çadır ve konteyner kentlerden kurtarıp tekrar kendi evlerinde mutlu, mesut bir şekilde bayram geçirmelerini sağlayacağız" diye konuştu.

'TÜRKİYE CUMHURİYETİ VAR OLDUKÇA ONLARA KOL KANAT GERECEK'

Şu anda en önemli gündemlerinin deprem bölgesiyle ilgili faaliyetler, afetzede vatandaşların sıkıntılarını gidermek olduğunu ifade eden Mustafa Varank, "Bugün burada ailelerinin sevgisinden bir vesileyle uzakta kalmış ama devletin kol kanat gerdiği aziz evlatlarımızla bir aradayız. Bu kardeşlerimiz belki hayatları boyunca buruk yaşayacaklar ama şunu bilerek yaşayacaklar; Türkiye Cumhuriyeti Devleti var oldukça bu devlet onlara kol kanat germeye devam edecek. Onlara sahip çıkmaya devam edecek ve inşallah da biz onları hangi vesileyle mutlu etmek için bir yol bulursak, onu da yerine getirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

'GENÇLER, BU ÜLKENİN GELECEĞİNİN TEMİNATI'

Gençlerle de beraber olduklarını söyleyen Bakan Varank, "Memleketlerine gidememiş, bir vesileyle burada bayramda Bursa'nın güzel misafirperverliğine burada mazhar olmuş genç kardeşlerimiz var. Onlar da bu ülkenin geleceğinin teminatı. Biz bunu biliyoruz, buna inanıyoruz, buna göre de gençlerimizi her zaman en üstünde tutmak için gayret gösteriyoruz. Gençlerimize, aziz milletimizin en değerli varlıklarına, şehit ailelerimize, gazilerimize, hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz biliyoruz ki bu devleti ayakta tutan değerler, kerim devlet anlayışıyla gelir. Bu aziz milletin en değerli unsurlarını biz el üstünde tuttukça bu devleti payidar edebiliriz. Onun için biz sizlere hizmetkar olmaya devam edeceğiz. Belediye Başkanımızla, İl Başkanımızla, devletimizin bütün unsurlarıyla sizlerin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz ve bu birlik ve dayanışmayı inşallah bundan sonra da göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

'BUGÜN DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR DİYORSAK, ARKASINDAKİ GÜÇ SİZSİNİZ'

Mehmet İNAN/BURSA,

FOTOĞRAFLI