Bakan Varank: Türkiye Yüzyılı’nı Hep Birlikte İnşa Edeceğiz (2)

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki nokta mitinginin ardından Karacabey ilçesine geçerek, Cumhuriyet Meydanı'nda kendisini bekleyen kalabalığa seçim otobüsünün üzerinden hitap etti.

Bakan Varank: Türkiye Yüzyılı’nı Hep Birlikte İnşa Edeceğiz (2)

'SIRÇA KÖŞKÜNDE BAKANLIK YAPARKEN, MİLLET TERÖRDEN İNLİYORDU'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki nokta mitinginin ardından Karacabey ilçesine geçerek, Cumhuriyet Meydanı'nda kendisini bekleyen kalabalığa seçim otobüsünün üzerinden hitap etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i eleştiren Varank, "Karşımızda bir yıkım ekibi var. Bu yıkım ekibi gözünü öyle karartmış ki eski Türkiye'yi tekrar gündeme getirmeye çalışıyorlar. Koalisyonları gündeme getirmeye çalışıyorlar. Bakınız bu 7'li koalisyonun bir tane ortağı var, Meral Akşener. Geçen gün çıkmış utanmadan ne diyor biliyor musunuz? "Bu memlekette en rahat dönem koalisyonlar dönemiydi'. Biz hastane kuyruklarını çok iyi hatırlıyoruz. Terörün kol gezdiği zamanları çok iyi hatırlıyoruz. Belki Meral Akşener sırça köşkünde bakanlık yapıyordu ama bu millet terörden inim inim inliyordu. Her gün bombalar patlıyordu. Onun için bu koalisyonu getirmeye çalışanlara müsaade etmememiz lazım. Ve bu kirli pazarlığı o kadar arttırdılar ki değerli kardeşlerim. Şu anda sadece 7'li koalisyon kendi arasında pazarlık yapmıyor. Şu anda terör örgütleriyle pazarlık yapıyorlar. Kandil'deki sözde liderler her gün açıklama yapıyor. Ne diyorlar? "Hapisteki arkadaşlarımız 14 Mayıs'ta hapishaneden çıkacak" diyorlar değil mi? Kime güvenip bunu söylüyorlar. Kılıçdaroğlu'na güvenip söylüyorlar. Sadece PKK mı? FETÖ her gün açıklama yapmıyor mu? "Biz Türkiye'ye döneceğiz. KHK'lıları tekrar askere, polise, adliyeye sokacağız" demiyorlar mı? Kime güveniyorlar? Kılıçdaroğlu'na güveniyorlar. Ama bizim aziz milletimiz, bizim cefakar, vefakar milletimiz bu memleketi terör örgütlerine peşkeş çektirmez. Bunun karşısında durur. Onun için değerli kardeşlerim sağlam durmamız lazım. 14 Mayıs'ta PKK kimi destekliyorsa onun karşısında durmamız lazım. 14 Mayıs'ta FETÖ kimi destekliyorsa karşısında durmamız lazım" dedi.

'14 MAYIS'TA BU MEYDANDA ŞÜKÜR NAMAZ KILACAĞIZ'

Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceklerini söyleyerek, 14 Mayıs seçimleri için destek isteyen Varank, sözlerini şöyle sürdürdü:

Semih ŞAHİN- Yasin KESKİN/KARACABEY (Bursa), -

FOTOĞRAFLI