Beşiktaş Belediye Başkanı Akpolat: Koltuğumuzu Çocuklarımıza Bıraktık

Beşiktaş Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda iki gün sürecek bir çocuk festivali düzenliyor.

Beşiktaş Belediye Başkanı Akpolat: Koltuğumuzu Çocuklarımıza Bıraktık

Beşiktaş'ta 23 Nisan'a özel çocuk festivali

Beşiktaş Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda iki gün sürecek bir çocuk festivali düzenliyor. Festivale katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, "Bir günlüğüne de olsa makamımızı çocuklarımıza bıraktık. Gerçekten çok keyifliydi. Onlara "Bu koltuğa oturun ve Beşiktaş'ta ne görmek istiyorsanız beyaz kağıda yazın" dedim. Atatürk, "çocuklar bizim umut ışığımız" demişti. Ne kadar doğru olduğunu bugün bir kez daha anladım. Çok mutlu oldum" dedi.

Beşiktaş'ta sabah saatlerinde ilçe protokolü tarafından çelenk koyma töreni gerçekleştirildi. Ardından belediye başkanı Rıza Akpolat makam koltuğunu bir günlüğüne çocuklara devretti. Öğle saatlerinde ise İsmet İnönü Spor Tesisleri'nde gerçekleşen "23 Nisan Fest'23 adlı çocuk festivaline çocuklar ve ailelerden yoğun katılım oldu. Festivalde, çocuklar birbirinden renkli etkinlikler ve 22 çeşit oyun grubuyla bayramın coşkusunu doyasıya yaşadı.

AKPOLAT: ÇOCUKLAR BİZİM UMUT IŞIĞIMIZ

Çocuklarla bayramlaşan ve etkinliğe katılanlarla fotoğraf çektiren Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat yaptığı açıklamada, "Öncelikle bugün hem Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız hem de Ramazan Bayramımız. İki bayramı bir arada geçiriyoruz. Bu vesileyle tüm dünya çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum. Çünkü Atatürk bu bayramı dünya çocuklarına armağan etti. Yurttaşlarımızın da Ramazan Bayramı'nı kutluyorum. Bugün sabah saatlerinden itibaren ilçemizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladık. Sabah ilçe protokolümüz ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüzle beraber çelenk koyma törenini gerçekleştirdik. Daha sonra makamımızda geleneksel hale gelen kabulümüzü yaptık. Bir günlüğüne de olsa makamımızı çocuklarımıza bıraktık. Gerçekten çok keyifliydi. Koltuğumuzu çocuklarımıza devrettik. Onlara "Bu koltuğa oturun ve Beşiktaş'ta ne görmek istiyorsanız beyaz kağıda yazın" dedim. Çok mutlu oldum. Atatürk, "çocuklar bizim umut ışığımız" demişti. Ne kadar doğru olduğunu bugün bir kez daha anladım. Çocuklar eşit yurttaşlık talebinden doğa haklarına hayvan haklarına kadar o kadar güzel istekte bulunmuşlar ki, bir kez daha ülkemizin geleceğiyle ilgili umudum arttı. Bugün de geleneksel hale gelen festivalimizi yapıyoruz. Her 23 Nisan'da burada bir festival düzenliyoruz. Hem Beşiktaş'tan komşularımız çevre ilçelerden buraya gelen çocuklarımızla bu bayramı doyasıya kutluyoruz.

"BÖYLE BİR İMKAN SUNULMASI ÇOK DEĞERLİ"

Etkinliğe katılan 43 yaşındaki Aydemir Doğan, "Bu çifte bayramda çocukları da aldık geldik, yakında oturuyoruz. Böyle bir imkan sunulması çok değerli. Yaşasın cumhuriyet, yaşasın demokrasi. Teşekkür ediyoruz" dedi. 40 yaşındaki Funda Doğan ise "Belediyemize teşekkür ediyoruz, bu ortam çok güzel. Çocuklar güzel eğleniyorlar" diye konuştu. 12 yaşındaki Dağhan Doğan da "Burası çok güzel. Benim yaşım için biraz küçük ama langırtı ve basketbolu çok sevdim. Bayram iyi geçiyor, akrabaları ziyaret ediyoruz" dedi.

"ATATÜR'ÜN BİZLERE ARMAĞAN ETTİĞİ BİR BAYRAM"

Çocuk festivaline katılan 11 yaşındaki Melisa Geçin, "Atatürk'ün bizlere armağan ettiği bir bayram. Tüm çocukların eğlenmesini diliyorum. Umuyorum herkes için iyi bir bayram olur. 10 yaşındaki Emre Geçin ise "Çok güzel geçiyor, eğleniyoruz. Şimdi teker teker oyuncakları deneyeceğiz. Her 23 Nisan'da çok mutlu oluyorum.

12 yaşındaki Rüzgar Çam da "Rıza Başkan'a çok teşekkür ediyorum, çok güzel bir ortam olmuş. Gördüğünüz gibi her taraf eğlenceyle dolu. Bayram tabi çok güzel. Atatürk'ün 23 Nisan'ı çocuklara armağan etmesi çok değerli bir şey. Çok mutluyum" dedi.

"HERKESE BURAYA GELMEYİ TAVSİYE EDİYORUM"

9 yaşındaki Yiğitcan Cebeci festivale katılmak için sabırsızlandığını belirterek, "Burayı çok beğendim. Çok gelmek istiyordum. Annem beni getirdi. Herkese buraya gelmeyi tavsiye ediyorum. Her şey çok güzel, bütün oyunlar var. Bu bayram çocuklar eğlensin diye armağan edilmiş bir bayram" diye konuştu.

"HEM EĞİTİCİ HEM DE EĞLENDİRİCİ BİR ETKİNLİK"

Çocuklarıyla 23 Nisan'a özel festivale katılan Kemal Derman, "Çok güzel bir etkinlik, geçen yıl da geldik. Muazzam keyifli. Çocuklar için hem eğitici hem de eğlendirici bir festival. Beşiktaş Belediyesi'ne çocuklara özel etkinlikleri ve akademileri için teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"23 NİSAN HEPİMİZİN ÇOCUKLUĞUNU HATIRLATAN BİR GÜN"

Merve Coşkun, "Çok güzel bir ortam. Açıkçası nasıl bir konsept olduğunu bilmiyordum. İnternetten rastladım ve öyle geldik. Kızım çok eğleniyor, tüm stantlara koşturuyor. Baya eğleniyoruz. 23 Nisan hepimizin çocukluğunu hatırlatan bir gün. Gayet pozitif ve eğlenceli geçmesini istiyoruz" dedi.