Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristler ya teslim olacak ya da demir yumrukla yüzleşecek (2)

'TÜRKİYE YÜZYILIMIZIN İNŞASINA GİDEN YOLDAKİ TAŞLARI TEMİZLEMEYE ÇALIŞIYORUZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristler ya teslim olacak ya da demir yumrukla yüzleşecek (2)

'TÜRKİYE YÜZYILIMIZIN İNŞASINA GİDEN YOLDAKİ TAŞLARI TEMİZLEMEYE ÇALIŞIYORUZ'

Erdoğan, "Teknolojinin de sağladığı imkanlar sayesinden bir dönem en önemli sıkıntı kaynağımız olan Koordinasyon sorununu çözüme kavuşturduk. Ayrıca tüm operasyonlarımızı başkalarına ihtiyaç duymadan yürütebilir hale geldik. Suçla ve suçluyla mücadele yanında, suçu önleyici faaliyetler konusunda da ciddi mesafe kat ettik. Muhalefetin ve Türkiye'nin başarılarından rahatsız olan ideolojik çevrelerin tezviratına rağmen yakaladığımız ivmeyi sürdürüyoruz. Görevini yapan jandarmamıza dil uzatacak, hakaret edecek kadar gözü dönmüşlerin iftiralarına asla kulak asmıyoruz. Sicili ülkemizin karşısında kim varsa onun yanında yer almakla dolu bu muhterisleri maşeri vicdanına havale ediyoruz. Son seçimler; milletimizin bunlara pirim vermediğini, böyle davranmaya devam ettikleri sürece de asla prim vermeyeceğini göstermiştir. Askere, polise, jandarmaya ve sahil güvenliğe düşmanca yaklaşanların kaybetmeye mahkum olduğunu gayet iyi biliyoruz. Biz onlara aldırmadan sadece işimize bakıyor, milletimizin bize yönelik teveccühüne mashar olmaya, Türkiye yüzyılımızın inşasına giden yoldaki taşları temizlemeye çalışıyoruz" dedi.

'AKADEMİMİZ BU HUSUSTA FARKINI ORTAYA KOYMAKTADIR'

Erdoğan, karşılaştıkları onca sıkıntıya rağmen milletin destek ve duasıyla hedeflerine ulaşacaklarına yürekten inandıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Kaliteli, nitelikli ve disiplinli bir eğitim her alanda olduğu gibi tüm emniyet hizmetlerinde de başarının anahtarıdır. Jandarma ve sahil güvenlik akademimiz bu hususta da farkını ortaya koymaktadır. Zorlu eleme aşamalarından geçen gençlerimizin göreve hazırlanmasında akademimizin kıymetli hocaları ve komutanları önemli rol oynuyor. Subay ve astsubaylarımızı en donanımlı, en nitelikli şekilde yetiştiren hocalarımıza, komutanlarımıza ve ailelerimize şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Mezuniyet sevinci yaşayan buradaki her bir evladımız yoğun bir eğitim sürecini alnının akıyla tamamlayarak yüzlerce yıldır üzerinde tek bir leke bulunmayan şerefli bir üniformayı giymeyi hak ettiler. Mezunlarımız sadece ailelerinin değil 85 milyonun da iftihar kaynağı oldular. Hocaları ve komutanları ile birlikte hepimizin yüzünü ağarttılar. Tıpkı aileleriniz ve hocalarınız gibi bizler de, evet; tüm gençlerimiz ile gurur duyuyoruz. Devletimiz ve milletimiz için üstleneceğiniz tüm görevlerde şimdiden her birinize başarılar diliyorum."

'TÜRKİYE'YE KATKI SUNAN HERKESİN BAŞIMIZIN ÜZERİNDE YERİ VARDIR'

Erdoğan, konuşmasının devamında, "Burada bir hususta dikkatlerinize özellikle çekmek istiyorum; Türkiye'ye ve Türk milletine hizmet etmenin pek çok farklı yolu bulunuyor. Hayatın tabii akışı içinde hepimiz birer vazife alarak hem helalinden rızkımızı kazanıyor hem de topluma karşı mesuliyetimizi hakkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Hiç şüphesiz aklıyla, yüreğiyle ve bileği ile aziz milletimize ve devletimize hizmet eden her meslek erbabının emeği de alın teri de mukaddestir. Doktorundan öğretmenine, işçisinden işverenine, çiftçisinden esnafına kadar Türkiye'ye katkı sunan herkesin başımızın üzerinde yeri vardır. Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşaası yolunda gösterilen her samimi çabayı şükranla karşılıyoruz. Ancak vatanımızın bekası, milletimizin istiklal ve istikbal uğurunda gerektiğinde canını feda eden güvenlik güçlerimizin konumu ayrıdır. 85 milyonun huzur ve esenliği için karada, havada, denizde gece-gündüz demeden görev yapan kahramanların hakkı elbette ödenmez. Şu an karşımda gözleri çakmak çakmak parlayan her bir evladımız işte böyle ağır bir sorumluluğu taşımaya namzettir. Sizler bugünden itibaren onurlu olduğu kadar zor ve fedakarlık gerektiren bir mesleği icra edeceksiniz. Milletimizi asırlardır ayakta tutan maddi ve manevi değerleri inşallah sizler yaşatacak yaşatacaksınız. Bu memleketin huzurunu bozmaya teşebbüs edecek alçakların karşısına ilk önce siz dikileceksiniz" ifadelerini kullandı.

'AİLELERİNİZE ŞAHSIM VE MİLLETİM ADINA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM'