Değermiydi Mert! Yol vermeme kavgası 13,5 yılına malolacak

Ankara'da trafikte "yol vermeme" kavgasında ölümle sonuçlanan olayda sanığa hapis cezası talep edildi

Değermiydi Mert! Yol vermeme kavgası 13,5 yılına malolacak

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde geçen yıl meydana gelen bir trafik anlaşmazlığı sonucunda yaşanan ölümcül olayın duruşması devam ediyor. Tutuksuz sanık Mert A. (23), 76 yaşındaki Yalçın Başol'un başını asfalta çarparak ölümüne neden olduğu suçlamasıyla mahkemeye çıkarıldı. Bugün gerçekleşen duruşmada Cumhuriyet savcısı, sanık Mert A. hakkında "Kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma" suçundan 13,5 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Olay, 15 Temmuz'da Ergenekon Mahallesi Kordonboyu Caddesi'nde meydana gelmişti. Mert A., kırmızı ışıkta duran motosikletiyle beklerken arkadan gelen Özcan Başol ile "yol vermeme" nedeniyle tartışmaya başladı. Tartışma kavgaya dönüştü, ve Mert A., Yalçın Başol'u kollarından tutarak dövdü. Bu sırada Yalçın Başol yere düşerek başını asfalta çarptı. Yaralanan Başol, hastaneye kaldırıldı, ancak yaşamını yitirdi.

Güvenlik kamerası görüntüleri, Yalçın Başol'un Mert A.'ya saldırmaya çalıştığını gösterirken, sanığın kendisini savunmak amacıyla Başol'u yere düşürdüğünü ortaya koydu. Ancak, Mert A. daha sonra adli kontrolle serbest bırakıldı.

Duruşmada, Mert A.'nın "kasten öldürme" suçundan yargılandığı belirtildi. Savcı, sanığın eylemini "haksız tahrik altında" gerçekleştirdiğini ileri sürdü ve 13,5 yıla kadar hapis cezası talep etti. Mahkeme, duruşmayı 7 Aralık tarihine erteledi.