Dha Yurt Bülteni- 19

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ben defalarca Cumhurbaşkanına çağrıda bulundum, "Gelin birlikte üretelim" dedim. Beni yok saydılar. Beni değil 16 milyon İstanbulluyu yok saydılar. Biz bu seçimde, yok sayanları evlerine...

Dha Yurt Bülteni- 19

EKREM İMAMOĞLU: BİZ BU SEÇİMDE, YOK SAYANLARI EVLERİNE YOLLAYACAĞIZ

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ben defalarca Cumhurbaşkanına çağrıda bulundum, "Gelin birlikte üretelim" dedim. Beni yok saydılar. Beni değil 16 milyon İstanbulluyu yok saydılar. Biz bu seçimde, yok sayanları evlerine yollayacağız. Biz onların yaptığını yapmayacağız. AKP'li belediyelerle iş birliği yapacağız. Onlara demokrasi ahlakını göstereceğiz. Demokrasi dersi vereceğiz. 14 Mayıs'tan sonra herkes birbirini sevecek, sayacak. Kurumlarına saygı duyacak. Valiler devletin, milletin valisi olacak." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mitinge katılmak üzere Bursa'nın İnegöl İlçesi'ne geldi. İmamoğlu'na CHP ve İYİ Parti Bursa milletvekili adayları ve Millet İttifakı'nda yer alan partilerin il başkanları eşlik etti. Atatürk Anıtı Meydanı'nda toplanan kalabalığa konuşan İmamoğlu, "Biraz ıslandık ama bu yağmur, 14 Mayıs'ın memleketin bereketi olacak sizlerle sabaha kadar ıslanmaya varım. Bu memleketin kucaklaşmaya ihtiyacı var. Öyle bir dönemdeyiz ki artık ne iş yaparsak yapalım en doğrusunu yapmak zorundayız. Başka çaremiz yok. "Durumu idare edelim" diye diye denizi bitirdik, ülkenin kaynaklarını yok ettik. Kaynakları tüketmekle kalmadık bir de milletimizin arasına nifak sokmaya başladılar. Biz bu milleti barıştırmaya geliyoruz. 21 yıldır ülkeyi yönetiyorlar. Dönüyoruz, dolaşıyoruz aynı yerdeyiz. Bir arpa boyu yol gidemedik. 21 yıldır yapamadınız da şimdi mi aklınıza geldi? "Hangi sorunu çözdünüz?" diye sorun. Hiçbir soruna çözüm bulamadılar. İnsanlarımızı kaybettik. Ekonomik kriz, yoksulluk, işsizlik, eskiden de vardı diyerek kendinizi avutmayın. Buna yeter diyeceğiz." ifadesini kullandı.

'15 MAYIS'TA İKTİDAR MİLLET OLACAK'

Konuşmasında, Millet İttifakı iktidarında ayrımcılık olmayacağını vurgu yapan İmamoğlu, "Mesele hepimizin refah ve mutluluk için yaşama meselesi. Millet için çalışıyoruz. İstanbul bizim hizmet ettiğimizi bilir. Millet İttifakı, AKP'liymiş diye bakmayacak. Bizde her görüş var. İttifakın 6 siyasi partisi var ama şunu net olarak söyleyelim. Biz bu seçimden sonra demokrasiyi inşa edeceğiz. Gücümüzü milletten alacağız. Yüzümüzü millete döneceğiz. 15 Mayıs'ta iktidar Millet İttifakı olacak, 15 Mayıs'ta iktidar millet olacak. İhmal edilenler, yok sayılanlar, mülakatta elenenler iktidar olacak. Emeğinin karşılığını alamayanlar iktidar olacak. Ülkece ayağa kalkacağız. Devlet ne demek biliyor musunuz? Devlet, vatandaşa gücünü gösteren değil, şefkatini, adaletini, sevgisini gösterendir. Devlet, milletin emrindedir. Kurumlar ve kurallar devleti olmak zorundadır bunu başaracağız. Ekonomide, sağlıkta büyük atılımlar yapacağız. Tek tek bütün şehirlerimizin özel sorunlarına değineceğiz." açıklamasında bulundu.

'BENİ YOK SAYDILAR'

Görüntü Dökümü

--------------------------

-İmamoğlu'nun konuşması

Haber: İsmail Hakkı SEYMEN- Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), -

==================================================================

BAKAN KOCA: CUMHURBAŞKANIMIZIN SAĞLIK DURUMU GAYET İYİ (3)

BAKAN KOCA, GENÇLERLE BULUŞTU, SORULARINI YANITLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya'da gençlerle buluştuğu programda katılımcı gençlerin sorularını da cevapladı. Bir genç kız, "Cumhurbaşkanımızı seçmek için gerekçenizi 3 kelimeyle özetler misiniz?" diye sordu. Bakan Koca da, "Her şeyden önce vefa, merhamet ve irade" cevabını verdi.

KOCA: ASIL TERCİHİM İŞLETME OKUMAK İDİ

Başka bir genç kız ise "Neden doktor oldunuz. Bu mesleği neden tercih ettiniz?" diye sordu. Bakan Koca da tercihinin işletme bölümünden yana olduğunu belirterek, doktorluk mesleğini niçin seçtiğini ise şöyle açıkladı:

"Genelde hepimiz biraz ailemizin etkisiyle, biraz çevrenin etkisiyle, nadiren de kendi idealimizle bu mesleği tercih ediyoruz. Öyle mi? Öyle. Benim de doğrusu tercihim hekimlikten yana olmamıştır. Tercihim işletmeden yana olmak şeklindeydi. Tabii annem babam yakınlarım, büyüklerim, çevrem, hepinizin yaşadığı gibi hekim olmamı daha çok bekler olmuşlardır. Ben ortaokuldan sonra, ortaokula kadar Kulu'da Ömeranlı'da okudum. Bir bakkal babamın çırağı olarak, 14 yaşıma kadar hayatımı sürdürdüm. Bunu basit bir çıraklık olarak söylemiyorum. İlkokul 4'ten itibaren bakkal dükkanında bulundum. Günün en az yarısı orada geçerdi ve ortaokuldan itibaren de dükkanın, bakkalın kapanma saati Anadolu'da biliyorsunuz, yatsı ezanından, cami çıkışı beklenir. En son gelecek olan kişi beklenir. Ondan sonra dükkan kapanır. Sonra Bursa'ya gittim. Bir sınıf arkadaşımın abisinin Bursa'da makina mühendisi olması sebebiyle o onun yanına gitmek istedi. Ben de onunla gitmiş oldum. Tabii iyi çalıştık Bursa'da. Mahcup olmamak açısından. Babam başta çok gönderme yanlısı olmadı. "Ben bakkal bir adamım, seni Bursa'larda okutamam" demişti, ama zorlamıştık o zaman. O nedenle de çok çalıştık. İyi de bir puan almıştık. 712 gibi bir puan almıştık o dönemde. İlk yüze giren bir durumdu. Tabii tıbbı yazdım. Tıbbı tercih ederken Cerrahpaşa'yı yazmak istedim, ama bir arkadaşımız "Cerrahpaşa'nın önünde Çapa var. Çapa'nın puanı daha yüksek. Onu önde yazarsan daha uygun olur" dedi ve Çapa'dan başladık yazdık. Fakat benim Boğaziçi işletmeye gitmek gibi hayalim kaybolmadı. İlk bir, iki yıl adapte olmakta zorlandım. Devamında tıbbiyeliği bitirdik. Bitirdikten sonra da sağlık işletmecisi olduk. Yine aslımıza bir şekilde dönmüş olduk. Tersinden ben kendime sorayım. "Yeniden tercih yapmak isterseniz yine tıbbı mı tercih edersiniz?" diye bir soru sorulacak olursa, gerçekten yeniden tercih yapacak olursam, tıbbı tercih ederim. Hekimlik farklı bir meslektir. İşletmeci olmak istiyorsanız sağlığın da işletmecisi olursunuz. Mühendis olmak istiyorsanız, tıbbın da, insanın da mühendisi olursunuz. Önemli olan sizin insan sevginiz, insana odaklı yapmak istediğinizi gerçekleştirebilmeniz." (DHA)

Görüntü Dökümü

-----------------------------

- Gençlerin sorusu

- Bakanın cevaplaması

Haber- Kamera: KONYA DHA

======================================================

BAKAN KİRİŞCİ'DEN MANSUR YAVAŞ'A: ÖNCE SEN KENDİ PSİKOLOJİNİ SORGULA (2)

ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kahramanmaraş'ta Tekir Mahallesi'nden sonra Ilıca Mahallesi'ne geçerek AK Parti seçim koordinasyon merkezini açtı. Kirişci daha sonra Şairler Tepesi'ne geçerek Eğitim-Bir Sen'in organize ettiği programda öğretmenlerle bir araya geldi. Bakan Vahit Kirişci, burada yaptığı konuşmada bugüne kadar gittiği her yerde milletin AK Parti'ye büyük bir teveccüh gösterdiğini söyledi.

'MİLLETİMİZ KENDİNE HİZMET EDENLE KENDİNE İHANET EDENİ AYIRT EDEBİLİR'

Türkiye'de bir AK Parti öncesi bir de AK Parti ile başlayan dönem olduğunu ifade eden Kirişci, bugüne kadar ülkeye hizmet etmek adına kim bir çivi çaktıysa ona şükran borçlu olduklarını belirtti. Bakan Kirişci, şunları söyledi:

"Allah geçmişte bu memleket için çivi çakan herkesten razı olsun. İsimlerini burada tek tek zikretmeye gerek yok. O iyi niyetle çaktıkları çividen dolayı biz onlara şükran borçluyuz. Ama rahmetli Menderes'in göreve geldiği 14 Mayıs 1950'dir malum. 14 Mayıs 1950 sonrası kurulan hükümetin 19'uncu hükümet olduğunu eğer bilirsek AK Parti iktidara geldiğinde de kurulan hükümet, 58'inci hükümet ise bu 1920'den 2002'ye kadar olan bu süre zarfında 52 yılda tam 39 tane hükümet geldi geçti. 52'yi 39'a böldüğümüzde karşımıza çıkan rakam 1 yıl 4 ay, 16. Şimdi 16 aylık bir ömrü olan hükümetin bu ülkeye hizmet ettiğini herhalde hiç kimse söyleyemez. Elbette hizmet etmek için gayret gösterilmiştir ama bu bir istikrarsızlıktır. Dolayısıyla istikrar ve güven bu iki kavram yapışık ikizlerdir. Bunları birbirinden ayıramazsınız. Milletimiz 15 seçimde AK Parti'ye ve liderimiz, Cumhurbaşkanımız, geçmişte de Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı hep birinci partinin genel başkanı, birinci partiden çıkan başbakan ve cumhurbaşkanı sıfatını verdi. Genel seçim yapıldı tavrı buydu, yerel seçim yapıldı tavrı bu oldu, referandumlar yapıldı yine aynı şekilde aynı tavrı sergiledik. Şimdi bunun bir tevafuk, bir tesadüf, bir rastlantı olduğunu elbette ki düşünemeyiz. Milletimiz kendine hizmet edenle kendine ihanet edeni veya kendine hizmet etmeyeni en hafif şekliyle ayırt edebilecek feraset ve basirete sahip. Dolayısıyla biz vatandaşımızın bu 16'ıncısında da yine partimize, cumhurbaşkanımıza teveccühünün olacağını biliyoruz." (DHA)

Görüntü Dökümü

----------------------------------

- Bakan Vahit Kirişci'nin kürsüye gelmesi

- Kirişci'nin konuşması

- Salondan detay

Haber-Kamera: Ömer KOÇ- KAHRAMANMARAŞ-DHA)

===========================================================

KARAMOLLAOĞLU: SİSTEMİ DEĞİŞTİRMEKTE KARARLIYIZ

SAADET Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Biz sistemi değiştirmekte kararlıyız. Değişecek olan Cumhurbaşkanlığı Sistemidir. Biz bu sistemi değiştirebilmek için geçmişte bir araya geldik" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Trabzon teşkilatının bir otelde düzenlediği toplantıya katıldı. Millet İttifakı milletvekili adaylarının da yer aldığı toplantında konuşan Karamollaoğlu, "Çok ama çok önemli bir dönemden geçiyoruz. Çok önemli bir seçime sadece birkaç hafta kaldı. İnşallah ülkemizin ufkunu açacak, insanlarımızın daha mesut olduğu bir ülke haline getirecek bu seçimde Cenab'ı Haktan en büyük başarıları bizlere nasip etmesini niyaz ediyorum. Çok farklı bir dönemden geçiyoruz. Özellikle hep beraber yaşadığımız acısını yüreğimizde hissettiğimiz bir depremle karşı karşıya kaldık. 11 ilimiz ve onlara yakın bazı illerimiz de bu depremde çok büyük hasar gördü. Bunu tamir etmek o kadar kolay değil. Çok üzülüyorum ama bu sistemin sebep olduğu bir gecikme sonucu ölüm hadiselerinin tahminimizden fazla olacağını kanaatindeyim" dedi.

'YATIRIM DEDİKLERİMİZİN YÜZDE DOKSANI BOŞA GİDİYOR'

Ülkede yapılan yatırımların yüzde doksanının boşa gittiğini söyleyen Karamollaoğlu, "Türkiye'mizin en büyük problemi adaletin noksanlığıdır. Onun hemen arkasından güven gelir. Dürüstlük gelir, ahlaki değerler gelir. Biz yemeyiz, yedirmeyiz de. Biz herkesin hakkını kendisine vermekte tereddüt göstermeyiz. O bizim kendi insanımız mı, kendi arkadaşımız mı, yoksa siyasette aleyhimizde mi bulunuyor bunlara hiç önem vermeyiz. Liyakatli insanı iş başına getirirseniz o iş güzel yapılır, güzel çözülür. Hiçbir zaman kendi menfaatimizi düşünerek iş yapmayız. Bazen soruyorlar kaynağı nereden bulacaksınız ekonomik problemleri çözmek için. Evet, herkes kaynak arıyor. Bizim arkadaşlarımız da kaynak arıyor. Buna ihtiyaç da var. Özellikle dövizle çözülmesi icap eden problemlere birtakım dış kaynakları bularak çözüm üretebiliriz. Ancak bizim esas çözmemiz icap eden problemlere Türkiye'nin tamamına gelince kaynak elimizde tahmin ettiğimizden çok daha fazla. Siz yolsuzluğu kaldırın, israfı kaldırın, yanlış yatırımları kaldırın emin olun yüzlerce milyarlık imkan ortaya çıkar. Yüzlerce milyardan bahsediyorum. Bizim paramızın neredeyse yatırım dediklerimizin yüzde doksanı boşa gidiyor" diye konuştu.

'YOLSUZLUK DA HAKSIZLIK DA ZULÜM DE ZİRVEYE ÇIKTI'

Ülkede gençlerin beyin göçü yaptığını belirten Karamollaoğlu, "Eğer okumuş, tahsil yapmış, becerikli insanlarımızın önünü açsak emin olun doktorlarımız, avukatlarımız, mühendislerimiz akın akın dışarıya gitmez. Ve bu ortamı kim hazırladı, bugünkü iktidar. Biz onun için sistemi değiştirmekte kararlıyız. Değişecek olan Cumhurbaşkanlığı Sistemidir. Biz bu sistemi değiştirebilmek için geçmişte bir araya geldik. O zaman sadece 4 parti vardı ve biz referandumda bu başkanlık sisteminin kabul edilmemesi için bir çaba sarf ettik. Başarılı olamadık. Sonra iş seçimlere geldi, müşterek aday çıkaralım dedik orada başarılı olamadık. Ve Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Bey Cumhurbaşkanı seçildi. Korktuğumuz ne varsa fazlasıyla karşı karşıya kaldık. Yolsuzluk da haksızlık da zulüm de zirveye çıktı. Bir depreme bile müdahale edemediler. Bu aslında bir ülke için en büyük felakettir" dedi.

'BU BİRLİKTELİĞİMİZ BİZE GÜÇ KATIYOR'

Ülkedeki problemleri çözmek için 6 parti bir araya geldiklerini aktaran Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"Neticede de geçiş dönemini nasıl atlatacağımız konusunda bir mutabakat sağladık. Onun için diyorum. Koalisyonlar eskiden parlamenter sistemde seçimden sonra kurulurdu. Meclisteki milletvekili sayısına bağlı olarak. Şimdi ise koalisyonlar bu sistemi değiştirmek isteyen partilerin bir araya gelmesiyle oluşuyor. Mecburuz, bir araya gelmezsek bu sistemi değiştirecek güce kavuşamıyoruz. Bir araya geldik, bir araya geldikten sonra tek cumhurbaşkanı adayını belirleme önümüze bir mesele olarak çıktı ve belirledik. Arkasından da Mecliste mümkün olduğu kadar çok sayıda temsil edilebilmek için milletvekilleri ile ittifaklar kuruldu. Şu anda karşı karşıya olduğumuz manzara da bundan ibaret. Evet, İYİ Parti "ben tek başıma girersem daha iyi netice alırım" dedi; ama bu ittifakın içinde dışında değil. Yani bu ittifakın içinde yine cumhurbaşkanı yardımcısı olacak genel başkanlardan birisi de Sayın Akşener. Bu birlikteliğimiz bize güç katıyor." (DHA)

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Toplantının düzenlendiği salondan görüntüler

-Karamollaoğlu'nun partilileri selamlaması

- Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu açıklamaları

-Trabzonspor forması verilmesi

-Toplu fotoğraf çekilirken görüntü

Haber-Kamera: Aleyna KESKİN-Selçuk BAŞAR TRABZON/DHA

====================================================================================

GİRESUN'DA CENAZE YOLUNDA KAZA: 2 ÖLÜ, 3 YARALI

GİRESUN'un Bulancak ilçesine akrabalarının cenazesine gelenlerin içerisinde bulunduğu otomobil ile TIR'ın çarpıştığı kazada 2 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi de yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Bulancak Karadeniz Sahil Yolu'nun Fatoğlu mevkisinde meydana geldi. Sürücüsü öğrenilemeyen 34 FJY 737 plakalı otomobil, yan yoldan ana yola giriş yapan ve Giresun istikametine gitmekte olan Nikolos G. yönetimindeki Gürcistan plakalı TIR'la çarpıştı. Otomobilde bulunan Atilla Bektaş ve Hayri Çıplakçöke kaza yerinde hayatını kaybederken, Melek Bektaş, Cemile Çıplakçöke ve Firdevs Akbulut ise yaralandı. Yaralılar, ihbarla gelen sağlık ekiplerince kaldırıldıkları Bulancak Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Otomobildekilerin, yakalandığı hastalık nedeniyle hayatını kaybeden akrabaları Bulancak Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Aydın Akbulut'un cenazesine katılmak için Erzurum'dan yola çıktıkları öğrenildi.

Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor. (DHA)

Görüntü Dökümü

--------------------------------

-Kaza yerinden görüntü

Haber Kamera: Hakan KABAHASANOĞLU/ GİRESUN, (DHA)-

========================================================

İZMİR'DE CİNAYETİN KAMERADA GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

İZMİR'in Bayraklı ilçesinde, otomobiliyle seyir halinde olan Volkan Süvari'nin (22), arkasından gelen ticari araçtan inen bir kişi tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği olayın kamera görüntüleri ortaya çıktı.Olay, salı günü saat 23.00 sıralarında Şehit Pilot Üsteğmen Türker Aydın Sokak'ta meydana geldi. Volkan Süvari, yönetimindeki 34 BPV 092 plakalı otomobiliyle seyir halindeyken, arkasından ticari taksi durduktan sonra araçtan inen bir kişi tabancayla art arda ateş etti. Zanlı ve beraberindeki kişiler tekrar taksiye binerek olay yerinden uzaklaştı. Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri olay yerinde inceleme yaparken, sağlık ekipleri Volkan Süvari'yi ambulansla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırdı. Burada tedaviye alınan Süvari, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Süvari'nin hayatını kaybettiğini öğrenen yakınları, hastanede sinir krizi geçirdi. Volkan Süvari'nin cansız bedeni, savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

OLAY ANI KAMERADA

Silahlı saldırı anı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde taksiden inen bir kişinin Volkan Süvari'nin bulunduğu otomobiline yaklaşarak art arda ateş ettiği ardından ise olay yerine geldiği ticari taksiye binerek, beraberindeki kişilerle uzaklaştığı görüldü. Polis ekipleri, olayı gerçekleştiren şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. (DHA)

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Güvenlik kamera görüntüsü

HABER:Ertuğrul KOÇAK/İZMİR, (DHA)-

========================================================

BATMAN'DA PARK HALİNDEKİ ARAÇ YANDI

BATMAN'da motor kısmından alev alan hafif ticari araç, yanarak kullanılamaz hale geldi.

Yangın, akşam saatlerinde Çamlıtepe Mahallesi'nde park halindeki hafif ticari araçta meydana geldi. Mehmet Yıldız'a ait 34 SE 3285 plakalı araç, henüz bilinmeyen bir nedenle motor kısmından alev alarak yanmaya başladı. İhbarla olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında, hafif ticari araç kullanılamaz hale geldi. (DHA)

Görüntü Dökümü

--------------------

Aracın söndürülmesinden görüntü

Haber-Kamera: Bayram AYHAN/BATMAN, (DHA)

=====================================================