Gerçek Squid Game, Netflix'in mahkemelik olmasına neden olabilir!s

Gerçek hayata taşınan Squid Game: The Challenge, yepyeni bir olayla gündeme geldi. Yarışmaya katılan iki oyuncu, sakatlandıkları gerekçesiyle Netflix'e dava açmaya hazırlanıyor.

Gerçek Squid Game, Netflix'in mahkemelik olmasına neden olabilir!s

Netflix'in büyük ilgi gören dizisi Squid Game'i gerçek hayata taşıyan yarışma Squid Game: The Challenge, dün itibariyle platformda izleyicilerle buluştu. Toplamda 10 bölüm sürecek olan yapımın finali 6 Aralık'ta yayımlanacak. Katılımcılar, Squid Game'den esinlenen oyunlarda 4,56 milyon dolarlık büyük bir ödül için yarışıyorlar. Ancak, diziyle benzer bir dramatik ton taşımasına rağmen, programda herhangi bir yaralanma veya ölüm riski bulunmuyor.

YARIŞMADA YARALANAN İKİ OYUNCU, NETFLİX'E DAVA AÇABİLİR

Deadline tarafından paylaşılan bir habere göre, Squid Game: The Challenge'a katılan bazı yarışmacılar, yaşadıkları sorunlar nedeniyle Netflix'i ve yapımcıları dava etme tehdidinde bulunuyor. İsimleri açıklanmayan ve İngiliz bir hukuk firması tarafından temsil edilen iki katılımcı, yarışma sırasında sakatlandıklarını iddia ederek yapımcı firma Studio Lambert'e dava açma tehdidinde bulundu.

İddiaya göre, bu iki katılımcı, çekimler sırasında Birleşik Krallık'ın soğuk koşullarında hipotermi ve sinir hasarı yaşadıklarını ileri sürüyorlar. Bu sorunların, özellikle şovun açılış oyunu olan "Kırmızı Işık, Yeşil Işık" oyunu sırasında ortaya çıktığı belirtiliyor.

Express Solicitors adlı hukuk firması, yarışmacıların oyunda uzun süre hareketsiz kalmaya zorlandıklarını ve sağlıklarının riske atıldığını belirterek müvekkillerini temsil ediyor. Firmanın CEO'su Daniel Slade, yarışmacıların beklenmedik bir şekilde zorlu bir deneyim yaşadıklarını ifade ederek, "Yarışmacılar, eğlenceli bir etkinliğe katıldıklarını düşünüyorlardı. Ancak bu kadar acı çekmeyi beklemiyorlardı. Soğuk havalarda acı verici pozisyonlarda sıkışıp kaldıktan sonra yaralanmalarla karşı karşıya kaldılar." dedi.