Özlem Lina Öz: Kitleler Sosyal Medyada Samimiyeti Özlüyor

Akademik kariyerini bir kenara bırakıp, sosyal medyada içerik üretmeye başlayan ve 2 milyonun üzerinde takipçi sayısına ulaşan Özlem Lina Öz, sosyal medyada vakit geçiren insanların samimiyeti özlediğini belirterek "Samimi olabilmek ve halkın...

Özlem Lina Öz: Kitleler Sosyal Medyada Samimiyeti Özlüyor

Özlem Lina Öz: Sosyal medyada samimi olabilmek çok önemli

Akademik kariyerini bir kenara bırakıp, sosyal medyada içerik üretmeye başlayan ve 2 milyonun üzerinde takipçi sayısına ulaşan Özlem Lina Öz, sosyal medyada vakit geçiren insanların samimiyeti özlediğini belirterek "Samimi olabilmek ve halkın içinden yaşamı bütünleştirebilmek belki de en önemli olgu. Sosyal medyada yaşanmakta olan hayatların gerçeğinden çok farklı bir halde yansıtılıyor olduğunu da düşündüğümüzde, samimi hesaplar zamanla görünür hale geliyor. Çünkü kitleler bu samimiyeti, bu doğallığı arıyorlar" dedi.

Asıl mesleği hemşirelik olan Özlem Lina Öz, kısa bir sürede 2 milyonun üzerinde bir takipçiye ulaştı. Öz, sosyal medyadaki üretimlerini, aile içindeki gündelik yaşantısını paylaşarak oluşturuyor ve bu konuda önemli olan olgunun sosyal medyanın gücünü samimi bir dil ile paylaşmaktan geçtiğini belirtiyor.

"SOSYAL MEDYANIN GÜCÜ VE ETKİLERİYLE NELER BAŞARABİLDİĞİMİZİ GÖRÜYORUZ"

Sosyal medyanın bireyin kurumsal ya da kişisel alanda hakkındaki ilk düşünceyi oluşturduğu ve kendini sergilediği sahne olduğunu ifade eden Öz, "İş konusundaki yeri çok daha büyük. Dijital yayıncılık örneğinden yola çıkarsak, yeni bir işe girmek farklı bir deneyim yaşamak istiyorsanız; sosyal medyada bunu duyurarak sizi takip eden kitleye onlarla beraber de onların kitlesine ulaşabilirsiniz. Kendinizi samimi bir dil ve yöntemle anlatıp yine potansiyel izleyicilere en hızlı şekilde iletişime geçmeyi sağlıyorsunuz. Yakın geçmişte yaşanan deprem felaketinde de gördük ki; eğer hayatımızda sosyal medya olmasaydı çok daha vahim durumların, çok daha kötü senaryoların içerisinde olabilirdik. Bu ve bu gibi durumlarda dayanışma ve doğru iletişimle, sosyal medyanın gücü ve etkileriyle neler başarabildiğimizi görüyoruz" dedi.

"İLHAM KAYNAĞIMIZ ÜRETTİKLERİMİZ OLUYOR"

Sosyal medyanın doğru mesajı iletme konusunda da çok iyi bir pusula olduğunu belirten Öz, "Sosyal medya hesaplarımız ve yaptığınız paylaşımlar birçok kimse için ilham kaynağı olabiliyor. Bu nedenle, sosyal medyanın gücü yadsınamaz ve ürettiğimiz içerikler kitleleri harekete geçirebilir, onlara pozitif yönde etkileyebilir ve hatta belki de hayatlarını değiştirebilir. Örnek vermek gerekirse, ben paylaşımlarımda gelenek ve göreneklerimizi yaşatma gayesi veriyorum. Aynı zamanda da topluluğumu eğlendirmeye çalışıyorum. Hobileriniz kitlenizle büyütebilir, her yönüyle bu konuya eğilip bu konularda uzmanlaşabilirsiniz. Fakat burada önemli olan nokta şu ki; samimi olmalısınız. Aksi halde izleyiciyle bağ kurmak çok zorlaşacaktır" diye konuştu.

"SOSYAL MEDYADA BAŞARININ SIRRI SAMİMİ OLABİLMEK"

Sosyal medyada başarılı olmanın samimi olmaktan geçtiğini söyleyen Öz, "Samimi olabilmek ve halkın içinden yaşamı bütünleştirebilmek belki de en önemli olgu. Çünkü özellikle sosyal medyada vakit geçiren insanlar samimiyeti özlüyor. Sosyal medyada yaşanmakta olan hayatların gerçeğinden çok farklı bir halde yansıtılıyor olduğunu da düşündüğümüzde, samimi hesaplar zamanla görünür hale geliyor. Çünkü kitleler bu samimiyeti, bu doğallığı arıyorlar. Bulduklarında ise ailelerinin bir ferdi olarak görüyorlar. Sosyal medyaya yansıttıklarınız hayatınıza dair bir nevi ayna görevi görüyor. Kendilerini bulduklarında bağ kuruyorlar. Sizi kabullendiklerinde ise bu anlamda artık onların evlerine konuk oluyorsunuz. Sizi artık bir aile üyesi gibi görüyorlar" dedi.

"SOSYAL MEDYA YAŞANTIMIZI DAHA GENİŞ BİR ALANA YAYIYOR"

Özlem Lina Öz, sosyal medyanın gerekliliğine dair şunları ekledi:

"Gelişen çağ ve teknoloji olarak artık her birimizin en az bir sosyal medya platformunda hesabı bulunması zorunlu hale geldi. Gerek iş gerek ise kendi arzularımıza göre kullandığımız sosyal medya mecraları artık hayatımızın en önemli gerekliliklerinden birisi haline geldi. Günlük yaşantımızda iletişim gücü sağlaması, iş ve özel hayatı kolaylaştırması, yaşantımızı daha geniş bir alana yayması gibi birçok özelliğiyle sosyal medya hem hayatımıza keyif katıyor hem de gündelik gerekliliği olan işlerimizi gerçekleştirmemizde bizlere büyük yardımlar sağlıyor. Elbette sosyal medya uygulamalarının bu kadar etken ve yaygın olmasının asıl sebeplerinden bazıları insanların hayatını kolaylaştırıyor ve keyif veriyor olmasıdır."