Tesla’nın Yeni Otomobili Türkiye’ye Geldi!

ABD tarafından üretilen Tesla, Türkiye’ye resmi olarak geldi. Markanın üretmiş olduğu ilk model, Almanya’da da üretilen Model Y idi.

Tesla’nın Yeni Otomobili Türkiye’ye Geldi!

Bu araçların üç farklı modelle sunulması ile birlikte servis ve şarj hizmetlerinin de getirileceği duyuruldu. Bu anlamda Tesla’nın otopilotunu kullanabilmek için de bilgi ve teknoloji hizmetleri ile iletişime geçeceklerini duyurdular.

Özellikle Tesla Türkiye genel müdürü Kemal Geçer’in yapmış oldukları açıklamalara göre anlaşmaya varıldığının belirtilmesi mümkündür. Sunulan modeller içinden Çin’de üretilen Model Y olacağı da duyurularak Mart ayında ithal edilen bu araçların kullanılacağı belirtildi. Bu anlamda yüzde 40 ek verginin de Tesla planlarında değişikliğe neden olduğu vurgulandı.

Geçtiğimiz Haftalarda Duyuruları Yapıldı!

Tesla’nın geçtiğimiz hafta sosyal medya üzerinden yorumlanması ile birlikte yapılan gizemli paylaşımlar ilgi çekti. Bu anlamda ABD’li üretim yapılan Tesla, 4 Nisan’dan beri, Türkiye’de de resmi olarak faaliyetlerine başladığını duyurdu. Özellikle markanın Türkiye’deki modelinin paylaşılması ile birlikte Model Y sunuldu.

Bu konuda Türkiye gösterimi Levent’te yapıldı. Aynı zamanda satışlarını da Kanyon AVM’de yapıldı. Özellikle Mayıs ayında yapılacak ola satışlarda ikinci satış noktası olarak İstanbul Akasya AVM olarak belirlendi. Satış hizmetlerinin yanı sıra şarj ve servis hizmetlerinin de sunulacağı belirlendi. Tesla tarafından bu açıklama resmi duyuru olarak yayınlandı.

Servis Hizmetinde İş birliği!

Tesla servis noktaları konusunda da verilen bilgilere göre belirlemelerde iş birliği yapacak . Henüz net bir belirleme olmamasının yanı sıra bunun resmi olarak duyurulacağı da belirlendi. Tesla sahiplerinin faydalanabilmesi için Supercharger şarj istasyonlarının da İstanbul, Edirne, Bolu ve Ankara’da 30 noktada yapılması planlandı.

Buna göre 250 KW olarak belirlenen güç aktarım kapasitesine sahip olması da mümkün olacak. Bu alanlar yalnızca Tesla kullananlar için değil, tüm elektrikli araçlara hizmet vermesi planlanıyor. Özellikle bu servislerin olması ile birlikte farklı kullanımlara da uygun olduğu belirtildi.

Aynı zamanda Grey market sahiplerinin de bu servis noktalarından faydalanması mümkün olacağı belirtildi. Bu anlamda önümüzdeki günlerde başlayacak olan servis hizmetleri sonrasında sırayla ülkede hizmet verilmesi planlandı.